Foto: SIPA/Scanpix/LETA

Bandas, kas cenšas panākt Haiti premjerministra Ariela Henrija gāšanu, ir aizdedzinājušas vairākus policijas iecirkņus galvaspilsētā Portoprensā, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Policijas iecirknis, kas atrodas pie "Salomon" tirgus, ir jaunākais, kas aizdedzināts plašajā vardarbības vilnī Haiti.

Gangsteru grupējumi pilsētā pastiprināja savus uzbrukumus, kad Henrijs pagājušajā nedēļā devās uz reģionālo samitu. Nemieri ir paralizējuši gaisa satiksmi, kas liedza viņam atgriezties savā valstī.

Henrijs otrdien mēģināja lidot atpakaļ uz Portoprensu, bet tā vietā nokļuva ASV teritorijā Puertoriko. Viņš nevarēja nolaisties Haiti galvaspilsētā, jo tās starptautiskā lidosta tika slēgta brīdī, kad policija mēģināja novērst gangsteru uzbrukumu lidostas ēkai un tai apkārt esošajai teritorijai.

Premjers nav sniedzis nekādus publiskus paziņojumus, kopš viņš apmeklēja Keniju, kur mēģināja glābt vienošanos, lai Āfrikas valsts dislocētu daudznacionālus spēkus, kuru mērķis būtu palīdzēt atjaunot kārtību Haiti.

Noziedzīgie sindikāti izmantoja valdības vadītāja prombūtni, lai īstenotu virkni saskaņotu uzbrukumu. Viņu mērķis bija lidosta, kuru viņi vēlas kontrolēt, lai neļautu Henrijam atgriezties, un divi cietumi, no kuriem viņi atbrīvoja tūkstošiem ieslodzīto.

Vismaz seši policisti gājuši bojā. Vardarbības rezultātā izpostīta arī Nacionālā policijas akadēmija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!