Foto: AFP/Scanpix/LETA

Krievijas pierobežas Kurskas un Belgorodas apgabali tagad ir aktīvas kaujas zonas, atsaucoties uz Ukrainas Galvenās izlūkošanas pārvaldes (GUR) pārstāvja Andrija Jusova teikto, vēsta medijs "Sky News".

Jusovs komentārus izteicis Ukrainas nacionālajā televīzijā pēc tam, kad pret Kremli noskaņotās krievu vienības paziņoja par uzbrukumiem Krievijas spēkiem šajos divos apgabalos.

"Kurskas un Belgorodas apgabali tagad ir aktīvu kaujas darbību zonas. To mēs apstiprinām," norādīja GUR pārstāvis, atgādinot, ka krievu vienības darbojas neatkarīgi un nav Kijivas pakļautībā.

"Kā teica brīvprātīgie un nemiernieki, mēs runājam par Krievijas pilsoņiem, kuri, neredzot citu iespēju, aizstāv savas pilsoniskās tiesības ar ieročiem pret [Krievijas diktatora Vladimira] Putina režīmu," uzsvēra Jusovs.

Okupanti gan šīs ziņas noliedz. Belgorodas apgabala gubernators Vjačeslavs Gladkovs platformā "Telegram" norādījis, ka nevienā no uzbrukuma skartajiem apgabaliem nav Ukrainas spēku: "Cīņas notiek ārpus tiem."

Jau ziņots, ka Ukrainas pusē karojošās krievu vienības leģions "Krievijas brīvība", "Krievu brīvprātīgo korpusa" (RDK) un "Sibīrijas bataljons" trešdien izplatītā paziņojumā brīdināja par uzbrukumiem okupantu militārajiem objektiem Belgorodā un Kurskā. Pārstāvji aicināja civiliedzīvotājus evakuēties no pilsētām. Ceturtdien abos apgabalos bija dzirdami sprādzieni.

Leģions "Krievijas brīvība" un "Krievu brīvprātīgo korpuss" (RDK) jau iepriekš uzņēmušies atbildību par citiem pārrobežu reidiem Krievijā no Ukrainas, norāda aģentūra "Reuters".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!