Foto: AFP/Scanpix/LETA

Izraēlas armija nākusi klajā ar paziņojumu, ka nedēļas sākumā uzsāktā militārā operācija Gazas lielākajā slimnīcā al Šifa, turpinās jau ceturto dienu. Līdz šim izdevies likvidēt vismaz 140 teroristu grupējuma "Hamās" kaujiniekus, kas slēpās slimnīcā, atsaucoties uz Izraēlas armijas paziņojumu, ziņo medijs CNN.

Izraēlas Aizsardzības spēki (IDF) paziņojuši, ka tie kopā ar Izraēlas Drošības aģentūras (ISA) karaspēku "turpina veikt precīzu operatīvo darbību al Šifas slimnīcā".

IDF apgalvo, ka karaspēkam pēdējās diennakts laikā izdevies "iznīcināt" vairāk nekā 50 cilvēkus, kurus militārpersonas nodēvējušas par "teroristiem". Savukārt kopš operācijas sākumā pirmdien, 18. martā, IDF neitralizējuši nu jau vairāk nekā 140 kaujiniekus. Tāpat militārpersonas apgalvojušas, ka slimnīcā atrasta arī ieroču noliktava.

Kā norāda medijs, pagaidām par situāciju slimnīcā, kurā pirms reida bija patvērušies simtiem civiliedzīvotāju, informācijas ir diezgan maz.

Aculiecinieki no slimnīcas medijam stāstījuši, ka Izraēlas spēki slimnīcas kompleksā aizturējuši palestīniešu žurnālistus un veselības aprūpes darbiniekus, aizsējuši viņiem acis un izģērbuši viņus līdz apakšveļai.

Uz CNN lūgumu sniegt sīkāku informāciju par cilvēkiem, kurus IDF izdevies aizturēt vai nogalināt, Izraēla vēl nav sniegusi atbildi.

Operācijas turpinoties arī Gazas centrālajā daļā un Hanjunisas ziemeļos, apgalvojuši IDF.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!