Foto: EPA/Scanpix/LETA

Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis paziņojis, ka viņa aizsardzības un drošības spēkiem ir izdevies "daļēji stabilizēt situāciju" Harkivas apgabala ziemeļos, kur okupanti ir pastiprinājuši savus uzbrukumus, ziņo medijs CNN.

Zelenskis trešdienas vakarā paziņoja, ka Ukraina turpina aizsardzības darbības teritorijās netālu no robežas ar Krieviju un Vovčanskā, kas atrodas aptuveni 60 kilometrus uz ziemeļaustrumiem no Harkivas pilsētas.

Prezidents paziņojumā norādīja, ka viņa karspēks centienos apturēt agresoru virzību izmanto artilēriju, bezpilota lidaparātus un kājniekus.

Viņš apstiprinājis, ka pret visām pārējām Ukrainas frontes līnijas zonām karaspēks izturas ar tādu pašu vērību kā Harkivas apgabalā. Tāpat Krievijas pastiprinātie uzbrukumi šajā teritorijā nenovedīs pie aizsardzības trūkuma vai nepilnībām citviet frontē, solījis līderis.

"Mēs skaidri redzam, kā okupanti cenšas novērst mūsu spēku uzmanību un padarīt mūsu kaujas darbu mazāk koncentrētu. Mēs uz to reaģējam tieši tā, kā vajadzētu – mums ir jābūt līdzekļiem, lai atbildētu ienaidniekam visos virzienos," komentējis Zelenskis.

Ukrainas armija apstiprinājusi Zelenska teikto, norādot, ka karaspēks"turpina veikt aizsardzības un stabilizācijas pasākumus Vovčanskā, kā arī kontrolē tur esošo situāciju".

Ukrainas amatpersonas trešdien Vovčansku nodēvēja par saspringtu kauju epicentru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!