Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu Starptautiskās Krimināltiesas (SKT) prokurora pieteikumu aresta orderim pret viņu un aizsardzības ministru Joavu Galantu raksturoja kā absurdu. Viņš uzskata, ka šāda lēmuma mērķis ir vērsties pret visu Izraēlu, ziņo aģentūra "Reuters".

"Es ar riebumu noraidu Hāgas prokurora salīdzinājumu starp demokrātisko Izraēlu un "Hamās" masu slepkavām," sacīja Netanjahu. "Ar kādu pārdrošību jūs salīdzināt "Hamās", kas nogalināja, dedzināja, nokāva, izvaroja un nolaupīja mūsu brāļus un māsas, ar IDF [Izraēlas Aizsardzības spēku] karavīriem, kas cīnās līdz šim nepieredzētā karā," norādīja līderis.

Viņš uzsvēra: "Tā ir pilnīga realitātes sagrozīšana."

Noziegumos apsūdzētais premjers SKT prokurora soli nodēvēja par jauna veida antisemītismu.

Tāpat viņš paziņojumā norādīja, ka SKT prokurora pieteikums aresta orderim pret abiem līderiem Izraēlu tās misijā neapturēs: "Izraēlas pilsoņi, es jums apsolu vienu – mēģinājums sasiet mūsu rokas nebūs veiksmīgs."

Jau ziņots, ka SKT prokurors Karims Kans pirmdien, 20. maijā, paziņoja par lēmumu pieprasīt aresta orderus Izraēlas prejmerministram un aizsardzības ministram, kā arī trīs "Hamās" līderiem. Kans paziņojumā norādīja, ka pieci līderi tiek turēti aizdomās par iespējamiem kara noziegumiem un noziegumiem pret cilvēci, kas pastrādāti Izraēlā un Gazas joslā.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!