Foto: Zuma Press/Scanpix/LETA

ASV neuzskata, ka Izraēla ir sākusi pilna mēroga iebrukumu Gazas joslas dienvidu pilsētā Rafāhā, līdz ar to nav šķērsojusi Vašingtonas nosprausto sarkano līniju, paziņojis Baltā nama Nacionālās drošības padomes koordinators Džons Kirbijs.

ASV Valsts departaments iepriekš informējis, ka tas seko līdzi, lai Izraēla armija veiktu ātru un rūpīgu šī traģiskā notikuma izmeklēšanu. Tomēr preses konferencē pārstāvis Metjū Millers atteicies nosaukt konkrētas gadījumus, kad šādu izmeklēšanu rezultātā kāds būtu saukts pie atbildības: "Jūs nevarat izdarīt secinājumus par izmeklēšanu rezultātiem konflikta laikā."

ASV prezidents Džo Baidens maija sākumā paziņoja, ka ierobežos ieroču piegādi Izraēlai, ja tā ieies Rafāhas "iedzīvotāju centros", kuri joprojām tiek uzskatīti par patvērumu simtiem tūkstošu iedzīvotāju. Prezidents maijā norādīja, ka pagaidām Izraēla ar līdzšinējām darbībām Rafāhā nav šķērsojusi sarkano līniju "Viņi nav iegājuši iedzīvotāju centros. Tas ko viņi dara, ir tieši uz robežas."

Baltā nama pārstāvis Kirbijs preses konferencē saņēma jautājumu, vai Izraēlas darbības Rafāhā nu ir pārkāpušas prezidenta Baidena iepriekš noteiktos ierobežojumus.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!