Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Izraēlas Nacionālās Drošības padomes pārstāvis Tzači Hanegbi paziņojis, ka valsts prognozē vēl septiņus mēnešus ilgas kaujas Gazas joslā, lai sasniegtu mērķi iznīcināt teroristu grupējumu "Hamās", ziņo medijs CNN.

Trešdien, 29. maijā, radio intervijā ar "Reshet bet" pārstāvis sacīja: "Pirmajās dienās, kad iesniedza plānus, tika godīgi pateikts, ka karš būs ilgs."

"Tas ir veidots uz pakāpeniskuma principa, un 2024. gads ir definēts kā cīņas gads. Šobrīd mēs esam 2024. gada piektajā mēnesī. Tas nozīmē, ka mūs sagaida vēl septiņus mēnešus ilgas kaujas, lai padziļinātu mūsu sasniegumus. Lai sasniegtu mūsu mērķi iznīcināt "Hamās" un "Islāma džihāda" militārās un vadības iespējas," skaidroja Izraēlas pārstāvis.

"Ir jābūt pacietīgam un jāzina, kā stāvēt stipram. Noturība ir ļāvusi šai tautai izdzīvot 75 gadus un pat 3000 gadus pirms tam. Vienkārši neizmantosim hronometru uz sevi un neuzstādīsim ultimātus," uzsvēra pārstāvis.

Pēdējā laikā strauji ir pieaugušas starptautiskās sabiedrības dusmas par Izraēlas ofensīvu Gazas joslā un tās radītajiem palestīniešu civiliedzīvotāju upuriem. Cilvēktiesību organizācijas ir vairākkārt brīdinājušas par strauji pieaugošo humāno krīzi Gazā.

Izraēla svētdien veica gaisa triecienu objektam Rafāhā, Gazas joslas dienvidos, tomēr pēc Gazas Veselības ministrijas, ko pārvalda grupējums "Hamās", un palestīniešu mediķu teiktā, gaisa triecienos gāja bojā arī aptuveni 45 civiliedzīvotāji un vairāk nekā 200 esot ievainoti. Pēc šī trieciena vairāki valstu un organizāciju līderi pauda sašutumu par traģisko upuru skaitu, aicinot uz uguns pārtraukšanu un pamieru.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!