Foto: Reuters/Scanpix

Bruņoti uzbrucēji Meksikā nogalinājuši Kotihas pilsētas pašvaldības vadītāju Jolandu Sančesu, raksta britu raidsabiedrība BBC.

Sančesa bija pirmā sieviete, kas vadījusi pilsētu. Viņa nogalināta dienu pēc tam, kad cita sieviete – Klaudija Šeinbauma – uzvarēja Meksikas prezidenta vēlēšanās.

Plašā vardarbība pret politiķiem ir aizēnojusi Meksikas vispārējās vēlēšanas, kurās divas sievietes kandidēja uz prezidenta amatu. Sančesai pirmdien Mičoakanas štata Kotijas centrā uzbruka bruņoti vīrieši. Vietējie mediji vēsta, ka viņa sašauta 19 reizes un mirusi slimnīcā neilgi pēc uzbrukuma. Apšaudē gāja bojā arī viņas miesassargs.

Pagaidām saistībā ar uzbrukumu nav veikts neviens arests, taču tiek uzskatīts, ka bruņotie vīrieši piederēja organizētās noziedzības grupai. Sančesa bija ziņojusi par nāves draudiem pēc stāšanās amatā 2021. gada septembrī.

Sančesu savulaik nolaupīja un uz trīs dienām aizturēja vizītes laikā blakus esošajā Halisko štatā. Politiķe sacīja, ka viņas nolaupītāji pirms atbrīvošanas izteikuši "prasības" un pret viņu īstenojuši "psiholoģisko teroru".

Lai gan politiķe norādīja, ka nezina, kādu noziedzīgo grupējumu toreiz pārstāvējuši gangsteri, vietējie laikraksti norādīja, ka, visticamāk, tie bijuši bandīti no ietekmīgā Halisko "New Generation" karteļa.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!