Foto: AFP/Scanpix/LETA

Šveices gaisa spēki trešdien nosēdināja iznīcinātājus uz automaģistrāles posma valsts rietumos, pārbaudot kaujas lidmašīnu spēju darboties no nestandarta vietām, raksta aģentūra "Reuters".

F/A-18 iznīcinātāju nosēšanos un pacelšanos A1 automaģistrāles lauku posmā starp Avenšē un Pajernē pilsētām franciski runājošajā Šveices daļā pārraidīja arī televīzijā.

Konkrētais lielceļa posms, kurā notika mācībās, bija slēgts. Tuvumā esošie cilvēki, kā arī ārkārtas dienesti vēroja manevrus klātienē. "Viss noritēja ļoti labi," pēc izkāpšanas no ASV ražotās lidmašīnas sacīja Alēns fon Bērens, pirmais pilots, kurš nolaidās uz šosejas.

Šveices valdība pagājušajā nedēļā skaidroja, ka šādas mācības ir nepieciešamas, jo visi valsts gaisa spēku aktīvi ir koncentrēti trīs lidlaukos Pajernē, Meiringenā un Emmenā, padarot tos neaizsargātus pret tālas darbības ienaidnieka ieroču sistēmām.

Lai mazinātu tāla darbības rādiusa ieroču uzbrukumu risku, Šveices bruņotie spēki attīsta prasmes, lai varētu izvietot savu gaisa spēku resursus no decentralizētām, iespējams, pagaidu vietām, paziņoja valdība.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!