Foto: EPA/Scanpix/LETA

Četri Krievijas kuģi, tostarp ar kodolenerģiju darbināma zemūdene, nākamnedēļ ieradīsies Havanā, ceturtdien paziņoja Kubas amatpersonas, uz kurām atsaucas "France 24".

Kubas Ārlietu ministrija paziņoja, ka kuģi Havanā atradīsies no 12. līdz 17. jūnijam, norādot, ka neviens no tiem nenesīs kodolieročus, un apgalvoja, ka to klātbūtne "neapdraud reģionu".

Paziņojums par kopīgām Krievijas-Kubas militārām mācībām izplatīts dienu pēc tam, kad ASV amatpersonas paziņoja, ka Vašingtona izsekojusi Krievijas karakuģus un lidmašīnas, kurām bija paredzēts ierasties Karību jūras reģionā uz manevriem. Vašingtona sacīja, ka mācības būs daļa no plašākas Krievijas atbildes reakcijas uz ASV atbalstu Ukrainai.

Kubas Ārlietu ministrija paziņoja, ka četri Krievijas kuģi ir fregate "Gorshkov", kodolzemūdene "Kazan", flotes naftas tankkuģis "Pashin" un glābšanas velkonis "Nikolajs Čikers".

Amerikāņu amatpersonas sacīja, ka Krievijas militārā klātbūtne būšot ievērojama, bet ne satraucoša. Tomēr tā notiks laikā, kad Krievijas prezidents, agresors Vladimirs Putins ir ierosinājis, ka Maskava varētu spert "asimetriskus soļus" citur pasaulē, reaģējot uz ASV prezidenta Džo Baidena lēmumu atļaut Ukrainai izmantot Savienoto Valstu sagādātos ieročus uzbrukumiem Krievijas iekšienē.

Seko "Delfi" arī vai vai Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!