Čehijas pilsētas vietējā pašvaldība aizliegusi darbiniecēm sievietēm nēsāt īsus svārkus, apavus ar atklātu purngalu un atklātus topus, vēsta "Ananova". Zlinas mērijas pārstāvji norāda, ka sievietes mini vai mikro svārkos rada nelabvēlīgu iespaidu par pilsētu.
Jaunie noteikumi ir daļa no jaunā ģērbšanās kodeksa, kura ieviešanu atbalstījuši arī pašvaldības darbinieki. Pašvaldības pārstāve Dana Danova norādīja, ka turpmāk lielāka uzmanība tiks pievērsta darbinieku ģērbšanās stilam un uzvedībai.

Anonīmā pilsētas pašvaldības 420 darbinieku aptaujā tikai viens no viņiem iebilda pret jaunajiem noteikumiem, teica Danova. Par noteikumu neievērošanu nekādi sodi gan nav paredzēti.

Tomēr ne visu Čehijas pilsētu pašvaldības atbalsta kolēģu idejas, raksta Čehijas laikraksts "The Prague Post". Češke Budejovices mērijas pārstāve Žitka Velcova norāda, ka darbinieku apģērbam nav izšķirošas nozīmes.

"Manuprāt īsta bezgaumība ir norādīt pieaugušiem cilvēkiem kā viņiem jāģērbjas, ejot uz darbu", teica Velcova. "Domāju, ka daudz nozīmīgāks ir tas, ko darbinieki spēj piedāvāt savas pilsētas iedzīvotājiem. Pareizi ģērbies darbinieks var izrādīt nedraudzīgu attieksmi, bet džinsās tērpies klerks var būt īpaši izpalīdzīgs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!