Ukrainas piektā sasaukuma Augstākās Radas (parlamenta) pirmajā sēdē ceturtdien Jurija Jehanurova ministru kabineta locekļi iesniegs atlūgumus. Par to trešdien paziņoja pats premjerministrs. Viņš, tāpat kā citi ministru kabineta locekļi, atkāpsies no amata pēc ievēlēšanas parlamentā, informē ārvalstu prese.
Tajā pašā laikā izdevums "Vedomosti" apgalvo, ka jauna valdošā koalīcija parādīsies tuvāko dienu laikā, turklāt Jehanurovs aiziet, lai atgrieztos. Pēc izdevuma rīcībā esošās informācijas, agrāko sāncenšu Viktora Juščenko pārstāvētā "Mūsu Ukraina" un Viktora Janukoviča Reģionu partija ir gandrīz vienojušās par varas sadali valstī – Jehanurovs paliks premjera amatā, savukārt Janukovičs kļūs par spīkeru, raksta NewsRu.

Labi informēts avots parlamentā vēsta, ka Reģionu partija iegūs arī ģenerālprokurora un Valsts nodokļu departamenta priekšnieka amatus, kā arī vairākus amatus valdībā un reģionu administrācijās. Savukārt partija "Mūsu Ukraina" iegūs pirmā vicespīkera amatu.

Otrdien par šādu vienošanos starp abām partijām tika runāts arī Jūlijas Timošenko blokā, taču tā pārstāvji bija pilnīgi pārliecināti, ka partiju pārstāvji nespēs rast kopīgu valodu. Trešdien Kijevā tika parakstīta vienošanās par koalīcijas izveidi starp Timošenko bloku un Ukrainas Sociālistisko partiju.

Ukrainas konstitūcija paredz, ka līdzšinējais ministru kabinets turpinās darbu līdz jaunā ministru kabineta izveidei, kas ir parlamenta pienākums.

Ja politiskajiem spēkiem parlamentā neizdosies vienoties par koalīciju, Ukrainas prezidentam ir tiesības atlaist parlamentu. Jehanurovs ir licis līdzšinējiem ministriem sagatavot un sniegt sabiedrībai atskaiti par saviem padarītajiem darbiem, lai tā varētu izvērtēt, vai šo ministru vietā jāmeklē labāki, vēsta Itar-Tass.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!