Izraēlas armijas lidmašīnas svētdien Libānas austrumos un netālu no galvaspilsētas Beirūtas veica uzlidojumus Sīrijai lojālo palestīniešu kaujinieku grupējumu bāzēm, pavēstīja Libānas policija.
Bāzes virzienā tika raidītas divas "gaiss-zeme" tipa raķetes, tādējādi norādot, ka iepriekšējo uzlidojumu mērķis bijuši pazemes tuneļi.

Izraēlas bumbvedēji iepriekš veica trīs uzbrukumus, katrā reizē Libānas austrumos sultāna Jaakuba bāzes virzienā izšaujot divas raķetes.

Par uzbrukuma rezultātā cietušajiem ziņu nav.

Izraēla apstiprināja uzbrukumu veikšanu palestīniešu grupējumam dažas stundas pēc tam, kad Izraēlas virzienā no robežas pretējās puses raidīta raķete ievainoja vienu Izraēlas armijas karavīru, pavēstīja Izraēlas armijas radio.

Kaujinieki no Libānas dienvidiem uz armijas bāzi Izraēlas ziemeļos aptuveni 20 kilometrus no abu valstu robežas izšāva vairākas "Katjuša" raķetes, ievainojot vienu kareivi un nodarot postījumus, pavēstīja Izraēlas armijas pārstāve.

Raķetes šāviņa rezultātā Izraēlas armijā tika izsludināts paaugstinātas gatavības stāvoklis.

Šī bija pirmā reize, kad no Libānas izšauta raķete trāpa objektam tik tālu no Izraēlas robežas. Par uzbrukumu atbildību neviens grupējums vēl nav uzņēmies.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!