Igaunijas miera uzturēšanas bataljona ESTPLA-13 kareivji Irākā operācijas laikā aizturējuši teroristu grupējumu, kurā bija pieci cilvēki. Teroristiem arī tika konfiscēti ieroči, ziņo "PM Online".
Pēc Aizsardzības spēku ģenerālštāba sniegtās informācijas, grupējumu izdevās aizturēt, pateicoties informācijai, kuru Igaunijas kareivji ieguva no vietējiem iedzīvotājiem. Tie kareivjiem bija sūdzējušies, ka nezināmas apbruņotas personas bija atklājušas uguni viņu virzienā.

Aizturēto vidū bija arī viens algots slepkava no Sudānas.

Kareivji organizēja slēpni netālu no teroristiskā grupējuma apmešanās vietas. Novērošanā viņiem izdevās atklāt grupējuma snaipera atrašanās vietu. Igaunijas kareivji vispirms aizturēja snaiperi, bet pēc tam pārējos grupējuma dalībniekus, kuri bija bruņojušies ar automātiem.

"Šī operācija kārtējo reizi pierādīja, cik taktiski pareizi darbojas igauņu kareivji," sacīja Igaunijas miera uzturētāju kontingenta pārstāvis majors Ārons Kalmuss.

ESTPLA-13 grupas kareivji jau iepriekš šajā reģionā bija veikuši operācijas, kuru laikā tika aizturētas personas, kuras turēja aizdomās par terorismu.

Igaunijas miera uzturētāji Irākā augusta vidū konfiscēja rekordlielu skaitu ieroču, kā arī aizturēja septiņas personas, kuras turēja aizdomās par terorismu.

Aizsardzības spēku ģenerālštābs informēja, ka kājnieku patruļa astoņu Igaunijas kareivju sastāvā nokļuva apšaudē, taču amerikāņu helikoptera aizsegā viņiem izdevās aizturēt uzbrucējus.

Kratīšanas laikā tika konfiscēti 15 Kalašņikova automāti, četri vieglie ložmetēji, divi granātmetēji RPG, astoņas karabīnes, viena snaipera šautene, 115 automāta aptveres, kā arī liels maiss ar munīciju.

Nopratināšanā noskaidrojās, ka divi no aizturētajiem ir Sīrijas pilsoņi. Saskaņā ar informāciju, kuru Igaunijas miera uzturētāji bija ieguvuši no vietējiem iedzīvotājiem, aizturētie sīrieši bija kāda vietējā teroristu grupējuma noalgoti, lai piedalītos kādā reliģiskā konfliktā.

Igaunijas kājnieku nodaļā ESTPLA-13 dien 34 kareivji. Vienība sagatavota kājnieku un motorizētām patruļām, ieroču meklēšanai, konvoja pavadībai, kā arī objektu apsargāšanai.

Igaunija miera uzturēšanas pasākumos Irākā piedalās kopš 2003.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!