Tikai divas dienas pēc Vācijas karaspēka nosūtīšanas uz Maķedoniju Vācijas aizsardzības ministrs Rūdolfs Šarpings atkal ir spiests taisnoties par savām vasaras brīvdienām Spānijas kūrortā Maljorkā.
Šonedēļ Šarpings jau saņēma pamatīgu kritiku par to, ka atļāvis kādam Vācijas žurnālam publicēt fotogrāfijas, kurās viņš un viņa līgava grāfiene Kristīna Pilati redzami izklaidējamies brīvdienās Maljorkā, kamēr Berlīnē tika strādāts pie plāniem par karaspēka vienību nosūtīšanu uz Maķedoniju, lai tā piedalītos ieroču savākšanā no albāņu kaujiniekiem.

Opozīcijā esošie kristīgie demokrāti (CDU) nekavējoties nāca klajā ar apgalvojumu, ka Šarpinga ceļojums uz Maljorku Vācijas nodokļu maksātājiem izmaksājis 400 tūkstošus Vācijas marku (116 tūkstošus latu). CDU pieprasa pilnu aizsardzības ministra ceļojumu sarakstu kopš viņa stāšanās amatā 1998.gada septembrī.

Lietu ministram vēl nepatīkamāku padara apstāklis, ka pēc karaspēka vienības apmeklēšanas Maķedonijā Šarpings devās atpakaļ uz Maljorku, lai apciemotu savu līgavu, pametot Maķedonijā divus vadošus opozīcijas līderus, kuri cerēja nokļūt Vācijā ar Šarpinga lidmašīnu.

Piektdien CDU pieprasīja parlamentāro aizsardzības komiteju sasaukt speciālu sanāksmi, lai apspriestu to, ko opozīcija nosaukusi par "Maljorkas lidojumu dēku."

Opozīcijas preses pārstāvis Pauls Brauers apsūdzēja Šarpingu par valdības naudas izšķērdēšanu "karstai naktij Maljorkā, laikā kad Vācijas gaisa spēki nevar pacelties no zemes līdzekļu trūkumu dēļ."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!