ANO Drošības padome otrdien aicināja Afganistānā valdošo grupējumu "Taleban" "nekavējoties un bez nosacījumiem" izdot Osamu bin Ladenu, paziņoja padomes prezidents, Francijas vēstnieks ANO Žans Dāvids Levits.
Vašingtona ir atzinusi Saūda Arābijā dzimušo islāma ekstrēmistu bin Ladenu par galveno aizdomās turēto 11.septembra terora aktos, kuros teroristu nolaupītas lidmašīnas ietriecās Pasaules tirdzniecības centrā (PTC) Ņujorkā un Pentagona mītnē pie Vašingtonas. Par bojā gājušiem šajos terora aktos tiek uzskatīti vairāk nekā 6000 cilvēku.

"Drošības padomei ir tikai viens vēstījums "Taleban": nekavējoties un bez nosacījumiem īstenot ANO Drošības padomes rezolūcijas, sevišķi ANO Drošības padomes 1333.rezolūciju," sacīja Levits.

2000.gada 19.decembrī pieņemtajā 1333.rezolūcijā ir izteikta prasība talibiem izdot bin Ladenu un slēgt teroristu mācību nometnes savā teritorijā.

ANO Drošības padome ir noteikusi militāras, politiskas un ekonomiskas sankcijas pret "Taleban", kas kopš 1996.gada valda Kabulā, lai to piespiestu izdot bin Ladenu, kuru Drošības padome uzskata par globāla teroristu tīkla vadītāju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!