Kāda Honkongas iedzīvotāja ir izglābusi savu sunīti, kuru mēģināja nožņaugt milzu pitons, svētdien ziņoja vietējais laikraksts "South China Morning Post".
41 gadu vecā Ketrina Leonarda pastaigājās pa lauku parku, kad viņas četrus gadus vecajam sunim Popijam uzbruka četrarpus metrus garš Birmas pitons.

Kad viens no viņas pārējiem suņiem sacēla trauksmi rejot, Leonarda steidzās palīgā un sāka cīņu ar milzīgo čūsku.

"Es tai spēru un mēģināju atbrīvot Popiju. Problēma bija tā, ka čūska bija apvijusies tam apkārt. Popijam kaut kā izdevās atbrīvoties, un pitons aizslīdēja prom," stāstīja suņa saimniece.

"Pēc tam es biju ļoti satriekta un tiešām nobijusies. Ja man būtu bijis laiks padomāt, es nebūtu tā rīkojusies, tomēr es dzirdēju, ka suns ir briesmās, un vienkārši metos [palīgā]," sacīja Leonarda.

Pitona uzbrukums notika Saikunas lauku parkā netālu no vietas, kur pērn kāda čūska nožņaudza 22 kilogramus smagu suni, kuru tā saimniekam neizdevās izglābt līdzīgā veidā. Pagājušajā mēnesī šajā parkā kāds pitons notvēra un apēda teļu.

"Ketrina bija ļoti varonīga un noteikti izglāba suņa dzīvību. Tas divu minūšu laikā būtu zaudējis samaņu un pēc piecām minūtēm būtu miris," atzina profesionāls čūsku ķērājs Deivs Vilots.

Birmas pitoni ir starp lielākajām čūskām pasaulē. Tie var sasniegt sešu metru garumu un vairāk nekā 100 kilogramu svaru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!