Gandrīz 13 000 Somijas medmāsu un citu veselības jomas darbinieku ir draudējuši nākamajā mēnesī atkāpties no amata, ja netiks panākta vienošanās sarunās ar darba devējiem, saskaņā ar arodbiedrību pārstāvju teikto ziņo AP. Veselības un sociālās aprūpes darbinieku apvienība norāda, ka dokumentus par gatavību aiziet no amata parakstījuši vismaz 12 800 darbinieku.
Masveida aiziešana no darba notiks slimnīcās visās lielākajās pilsētās, tajā skaitā galvaspilsētā Helsinkos. Medicīnas darbinieki nav apmierināti ar savu pašreizējo atalgojumu.

"Ir ļoti skumji, ka augsti kvalificētiem veselības aprūpes speciālistiem ir jāaizstāv savas prasības tik radikālā veidā," norāda apvienības vadītāja Jāna Laitinena. "Draudi par masveida aiziešanu no darba ir nopietni, un, ja tas patiešām notiks, veselības aprūpes sistēma tiks ievērojami sakropļota," viņa piebilst.

Sarunas par atalgojumu starp apvienības pārstāvjiem un darba devējiem šī mēneša sākumā beidzās bez panākumiem. Pirmdienas pievakarē sāksies nākamais sarunu posms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!