Kosovas vienpusējā kārtā pasludināta neatkarība izraisīs ķēdes reakciju Balkānos un citos pasaules reģionos, pirmdien, uzturoties vizītē Kiprā, brīdināja Krievijas ārlietu ministrs Sergejs Lavrovs.
"Es vēlētos uzsvērt, ka Kosovas vienpusēja neatkarības pasludināšana un šādas neatkarības atzīšana nepaliks bez sekām," ārlietu ministrs paziņoja dienā, kad beidzas Prištinas un Belgradas kompromisa meklējuma sarunām noteiktais termiņš.

"Tas izraisīs ķēdes reakciju Balkānos un citās pasaules daļās," uzrunājot žurnālistus pēc tikšanās ar Kipras prezidentu Tasu Papadopulu, sacīja Lavrovs. "Tiem, kas izgudro šādus plānus, vajadzētu izsvērt sekas ļoti uzmanīgi."

Atbildot uz jautājumu, kāda būs Krievijas reakcija, ja Kosova pasludinās neatkarību un to atzīs trešās valstis, Lavrovs sacīja: "Tādā gadījumā šīs valstis pārkāps starptautiskās tiesības. Mēs neatbalstīsim starptautisko tiesību pārkāpšanu."

Iepriekš Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts apgalvoja, ka Eiropas Savienība "faktiski ir vienota" jautājumā par Kosovas neatkarības atzīšanu. Vienīgais izņēmums esot Kipra, kam ir ciešas kultūras un ekonomiskās saites ar Belgradu un Maskavu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!