Krievijas prezidenta vietas izpildītājs Vladimirs Putins piektdien brīdināja par jauniem spridzināšanas draudiem Krievijas teritorijā. Terora akti tiek organizēti kā atriebība par Maskavas militāro kampaņu Čečenijā, apgalvoja Putins.
"Terora aktu briesmas Krievijā pieaug," Putins paziņoja, apmeklējot Krievijas Iekšlietu ministriju, informē aģentūra "Interfax".

"Šādas briesmas.. pastāvēs, līdz mēs būsim pilnībā sakāvuši bandītus Čečenijā," Putins teica, piebilstot, ka drošības dienestiem ir informācija, ka šie uzbrukumi ir plānoti.

"Atcerieties, kas notika Maskavā, Buinakskā, Volgodonskā, kad mēs satriecām bandītus Dagestānā, kad mēs noskaidrojām, ka viņi tiešā cīņā pret mums ir bezspēcīgi," viņš sacīja, pieminot pagājušajā gadā notikušos sprādzienus šo Krievijas pilsētu dzīvojamajās mājās.

Savos izteikumos Iekšlietu ministrijā Putins atkārtoja agrāk paustos solījumus, ka Krievijā arī turpmāk būs atvērta, demokrātiska sabiedrība un nav pamata runām par diktatūru. "Indivīda, pilsoņa tiesību un brīvības aizsardzība ir Iekšlietu ministrijas darbības pamatprincips," Putins uzsvēra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!