Ekvatoriālā Gvineja grib tiesas priekšā saukt Lielbritānijas bijušās premjerministres Margaritas Tečeres dēlu Marku, ziņo laikraksts "The Times".

Attiecīgu rīkojumu izdevis tiesas priekšsēdētājs Karloss Mange, kurš vada britu algotņa Saimona Manna lietas procesu. Mannam pirmdien tiesa piesprieda 34 gadus ilgu cietumsodu par mēģinājumu 2004. gadā gāzt Ekvatoriālās Gvinejas prezidentu Teodoro Obiangu Ngemu.

Par sera Marka Tečera saistību ar manna sazvērestību zināms jau sen. Jau 2005. gadā tiesā Dienvidāfrikā viņš sevi atzina par vainīgu. Toreiz viņam tika piespriests nosacīts cietumsods un liels naudas sods, pēc kā Tečers drīkstēja atgriezties dzimtenē.

Savas lietas procesa gaitā Manns par galvenajiem sazvērestības organizatoriem nosauca tieši Tečeru, kā arī libāniešu izcelsmes uzņēmēju no Londonas Eli Kalilu. Pēc sprieduma nolasīšanas Mannam tiesnesis Mange Ekvatoriālās Gvinejas ģenerālprokuroram lika pie atbildības saukt arī Tečeru un Kalilu.

Kā pirmdien ziņo laikraksts "The Telegraph", Kalils intervijā atzinis, ka atbalstījis Ekvatoriālās Gvinejas opozīciju un sponsorējis režīma maiņu valstī. Turklāt viņš uzsvēra, ka atbildīgs par sazvērestības neizdošanos ir tieši Manns. Kalils arī izteicies, ka Tečeram ar prezidenta gāšanas mēģinājumu nav bijis nekāds sakars.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!