Par spiegošanu Krievijas labā Gruzijā arestēts bijušais diplomāts Vahtangs Maisaija, kurš pagājušā gada augusta kara laikā Maskavu apgādājis ar detalizētu militāro informāciju, trešdien pavēstīja Iekšlietu ministrijā.

Maisaija savulaik vadījis Ārlietu ministrijas NATO departamentu, kā arī bijis diplomāts Gruzijas pārstāvniecībā NATO. Viņu arestēja otrdien.

"Maisaija sadarbojās ar ārvalstu izlūkdienestiem," pavēstīja ministrijā, norādot, ka viņš nodevis informāciju par "aktuālo militāro, politisko un ekonomisko situāciju".

Maisaija radīja nopietnu kaitējumu Gruzijai, kad tā pagājušajā gadā karoja ar Krieviju, sarunā ar valsts augstākajām militārpersonām sacīja prezidents Mihails Saakašvili.

"Krievijas slepenie dienesti viņu savervēja pirms vairākiem gadiem. Viņa darbošanās Gruzijai radīja nopietnu kaitējumu. Pagājušā gada augustā kara laikā viņš ik pa divām stundām pārraidīja krieviem informāciju par Gruzijas armijas izvietojumu un pārvietošanos," sacīja prezidents, piebilstot, ka Maisaija pats atzinies.

Maisaijas arests nekādi nav saistīts ar vakardienas neilgo dumpi kādā armijas daļā, norādīja Iekšlietu ministrijas preses sekretārs Šota Utiašvili. "Šī ir pilnīgi atsevišķa lieta."

Ja Maisaijas vaina tiks pierādīta, viņam draud līdz 12 gadiem cietumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!