Slepkavību līmenis ASV lielākajā pilsētā Ņujorkā atkal palielinājies salīdzinājumā ar iepriekšējiem septiņiem gadiem, kad šis noziegumu veids nepārtraukti samazinājās.
Speciālisti tagad bažījas, ka Ņujorka atkal var atgūt savu bēdīgo slavu kā ASV noziedzības metropole. Pilsētas amatpersonas gan mierina iedzīvotājus, norādot, ka pieaugums bijis visai niecīgs.

Arī kopumā noziedzības līmenis Ņujorkā ir zemākais pēdējo 30 gadu laikā, uzsvēris pilsētas mērs Rūdolfs Džuliani. Tomēr statistika rāda, ka līdz maija beigām Ņujorkā bija notikušas 289 slepkavības - par 19 vairāk nekā pērn tādā pašā laikā.

Reģistrētas vairākas ļoti brutālas taksometru vadītāju slepkavības, kas īpaši satraukušas sabiedrību. Plašu sabiedrisku rezonansi izsauca arī jauniešu bandas uzbrukums vairākām sievietēm Centrālparkā gaišā dienas laikā un vairāki citi skaļi noziegumi.

Arī kopumā sabiedrības uzticēšanās Ņujorkas policijas departamentam ir mazinājusies pēc tam, kad atklātībā nonāca ziņas par policistu pieļautām nelikumībām attiecībā pret nacionālo minoritāšu pārstāvjiem un citiem pārkāpumiem.

Līdz šim dramatiskākais Ņujorkai bijis 1990. gads, kad pilsētā varmācīgi dzīvību zaudēja 2245 cilvēki. Arī kritizētāji uzsver, ka smago noziegumu skaits Ņujorkā samazinājies, tieši pateicoties mēra Džuliani pūlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!