Pentagons paziņojis, ka operācija "Anakonda" Afganistānā ir beigusies, kamēr ASV karavīri turpināja pārmeklēt alas Šahi Kotas reģionā Afganistānas austrumos, meklējot "Al Qaeda" un "Taliban" kaujiniekus.
Taču ASV prezidents Džordžs Bušs sacīja, ka kaujas valstī vēl nav beigušās. "Afganistānā vēl ir "Al Qaeda" slepkavu un, iespējams, Pakistānā, kuri vēlas atgriezties Afganistānā," sacīja Bušs, piebilzdams, ka pat sīvu kauju laikā Šahi Kotas reģionā "viņi mēģināja pārgrupēt spēkus."

"Ja viņi gribēja pārgrupēties Šahi Kotas kalnu grēdas vidū, no kurienes viņi tika dzīti prom, viņi gribēs atgriezties Afganistānā, lai turpinātu mums nodarīt pāri," sacīja Bušs.

Atgriezies Vašingtonā ASV Apvienotās štābu vadītāju komitejas amatpersona brigādes ģenerālis Džons Rosa paziņoja, ka ASV spēki ir pārmeklējuši vairāk nekā 30 alas kopš pagājušā nedēļā norimās operācijas "Anakonda" kaujas.

ASV elites spēku karavīri svētdien uz dienvidiem no Gardezas iznīcinājuši trīs automašīnu konvoju un 16 kaujiniekus, sacīja Rosa. Automašīnās atradās daudz ieroču.

ASV spēki svētdien arī uzbrukuši nocietinājumam uz rietumiem no Kandahāras, arestējot 31 cilvēku. Arī tur tika atklāts liels daudzums munīcijas, sacīja Rosa.

Kopā ar šiem gūstekņiem ASV spēki Afganistānā ir arestējuši 258 "Al Qaeda" un "Taliban" kaujiniekus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!