Japānas Olimpiskā komiteja (JOK) aizliegusi Hirosimai un Nagasaki iesniegt kopīgo pieteikumu 2020.gada vasaras olimpisko spēļu organizēšanai.

JOK prezidents Cunekadzu Takeda atgādināja, ka pēc Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) noteikumiem, Olimpiādi var rīkot tikai viena pilsēta.

Par šādu JOK lēmumu jau ir informēti Hirosimas un Nagasaki pilsētu mēri. Takeda katras pilsētas mēriem ieteicis iesniegt atsevišķu kandidatūru 2020.gada vasaras Olimpiādes rīkošanai.

Hirosima un Nagasaki viena no otras ir aptuveni 300 kilometru attālumā. Kā zināms, Otrā pasaules kara laikā ASV uz abām pilsētām uzmeta atombumbas.

Viens no JOK direktoriem Jasuhiro Nakamori atzina, ka nedaudz labākas izredzes ir Hirosimai, kas 1994.gadā rīkoja Āzijas sporta spēles. Nakamori piebilda, ka Nagasaki būs samērā grūti organizēt tik augsta līmeņa pasākumu kā Olimpiāde.

JOK vēl nav nolēmusi, kura no pilsētām cīnīsies par tiesībām rīkot 2020.gada vasaras olimpiskās spēles. Viena no kandidātēm esot Tokija, kas zaudēja Riodežaneiro cīņā par 2016.gada vasaras Olimpiādes rīkošanu.

JOK savu kandidatūru izvirzīs 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!