ASV Kolorādo štata ugunsdzēsēji turpina izmisīgo cīņu ar mežu un krūmāju ugunsgrēkiem, kas liesmo vairākos desmitos vietu štata teritorijā. "Viss Kolorādo ir liesmās. Situācija ir ļoti, ļoti nopietna," pirmdien paziņoja štata gubernators Bils Ouvenss.
Lieli mežu ugunsgrēki Kolorado štatā ASV

Štata teritorijā deg līdz 100 000 hektāru mežu un krūmāju. Vietām uguns ļoti straujo izplatību veicina vējš. Speciālisti situāciju kā ļoti bīstamu vērtē mežos Paika nacionālajā parkā, jo uguns no turienes jau tuvojas Denveras pilsētas nomalēm. Līdz šim uguns izdedzinājusi ap 10 000 hektāru un vairāki tūkstoši cilvēki atrodas pastāvīgā gatavībā evakuēties. Brīžiem liesmas stundas laikā aprij pat 200 hektārus meža.

Ugunsgrēka iemesls bija bez uzraudzības atstāts nometnes ugunskurs ap 90 kilometru attālumā no Denveres. Pirmdien pār pilsētu jau klājas dūmi. Svētdien vecāka gadagājuma pilsētnieki un cilvēki ar elpvadu slimībām vērsās pēc palīdzības pie mediķiem, kas tiem iesaka nepamest savus mājokļus.

Ugunsgrēka trauksme kopš pagājušās sestdienas valda arī Glenvūdspringsā, kur meža ugunsgrēks pārsviedās uz dzīvojamajām ēkām. Līdz šim nodegušas 25 mājas un ap 3000 cilvēku evakuējušies.

Meža ugunsgrēki tāpat plosās Kolorādo štata dienvidrietumos, kur Mesaverdes nacionālajā parkā vairākus tūristus nācās evakuēt ar helikopteriem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!