Slavenā Jēzus Kristus statuja, kas paceļas pāri Riodežaneiro, tiek attēlota uz visdažādākajiem suvenīriem, sākot no atslēgu piekariem un beidzot ar T-krekliem, taču Brazīlijas katoļu baznīca noteikusi pieļaujamās robežas, aizliedzot Kristus statuju izmantot alus un apakšveļas reklāmās.
Riodežaneiro arhidiocēze, pēc kuras pasūtījuma 1931.gadā tika uzbūvēta 125 pēdas augstā skulptūra, trešdien informēja, ka tai izdevies pierunāt vietējo alus darītavu un apakšveļas kompāniju pārtraukt nepiedienīgo reklāmu demonstrēšanu televīzijā.

"Viņi pārkāpa saprāta robežas," aģentūrai "Reuters" sacīja arhidiocēzes juridiskais pārstāvis Antonio Pasoss. "Reklāmas apvainoja katoļus, tāpēc Riodežaneiro kardināls nolēma tās apturēt."

1000 tonnu smagais Kristus Pestītāja tēls, kurš alus reklāmā redzams tikai fonā, apakšveļas reklāmā spēlē daudz nozīmīgāku lomu. Reklāmā līdzās attēlotas divas fotogrāfijas - vienā no tām redzama melnā apakšveļā tērpta sieviete, bet otrā - statuja, kas aizsegusi ar rokām acis.

Arhidiocēze bija draudējusi iesūdzēt abas kompānijas tiesā, ja tās izmantos statujas tēlu bez atļaujas. Baznīcai pieder zeme, uz kuras atrodas skulptūra, kā arī mākslinieciskās tiesības.

Abas kompānijas piekritušas pārtraukt reklāmas kampaņu, teica Pasoss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!