Foto: AFP/Scanpix

Par „Oslo šāvēju” dēvētais Anderss Bērings– Breiviks plāno sniegt interviju kādam ārzemju televīzijas kanālam vēl pirms 16. aprīlī paredzētā tiesas procesa sākuma, atsaucoties uz Norvēģijas raidsabiedrību NRK, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Breiviku uz intervijām ir aicinājuši daudzi Norvēģijas un ārvalstu žurnālisti, pastāstīja terorista advokāts.

Pēc tam, kad Breivikam atļāva lasīt presi, skatīties televizoru, tikties ar draugiem un kontaktēties ar žurnālistiem, viņš sākumā nolēma nesniegt intervijas, bet gan gatavoties gaidāmajam tiesas procesam, teica advokāts.

Tomēr tagad Breiviks ir pārdomājis un grib sniegt interviju ārzemju televīzijas kanālam vēl pirms tiesas procesa sākuma, lai gan advokāts to viņam neiesaka darīt.

Par atļauju sniegt interviju vēl jāizlemj Ilas cietuma, kurā atrodas Breiviks, administrācijai, kas atsakās no komentāriem.

Iepriekš Breiviks paziņoja, ka vēlas tikties ar Lielbritānijas, Francijas un Vācijas žurnālistiem.

Breiviks ir izteicis gatavību tikties ne tikai ar ietekmīgu masu informācijas līdzekļu pārstāvjiem, bet arī ar blogeriem, kuriem ir konservatīvi uzskati.

Breiviks izvirzījis prasību, lai viņa intervija netiktu cenzēta un rediģēta.

Norvēģijas Preses asociācijas ģenerālsekretārs Pers Eduards Kokvolds aicinājis žurnālistus neintervēt Breiviku pirms tiesas procesa sākuma.

Jau vēstīts, ka Berings-Breiviks pagājušā gada 22.jūlijā sarīkoja sprādzienu Norvēģijas valdības ēku kvartālā Oslo centrā. Pēc tam viņš devās uz Ūteijas salu, kur uzbruka valdošās Darba partijas jauniešu organizācijas vasaras nometnes dalībniekiem.

Saskaņā ar oficiāli apstiprinātajiem datiem sprādzienā Oslo centrā gāja bojā astoņi cilvēki un vēl 30 guva ievainojumus, bet apšaudē Ūteijas salā nogalināti 69 cilvēki, bet vēl 67 tika ievainoti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!