Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes prokuratūra nolēmusi uz mūža ieslodzījumu notiesāto gāzto Ēģiptes prezidentu Hosni Mubaraku, kurš veselības problēmu dēļ bija pārvest uz slimnīcu, nogādāt atpakaļ cietumā, jo tā veselības stāvoklis ir uzlabojies, atsaucoties uz vietējiem medijiem, vēsta raidsabiedrība BBC.

84 gadus veco Mubaraku no cietuma uz slimnīcu pārveda pagājušajā mēnesī pēc tam, kad bija ievērojami pasliktinājusies viņa veselības stāvoklis.

Mubaraks esot pārcietis vairākas sirdstriekas. Mubaraks cieta no nervu šoka, dziļas depresijas un paaugstināta asinsspiediena, kā arī elpošanas traucējumiem, vēstīja mediji.

Jau vēstīts, ka tiesa Kairā 2.jūnijā piesprieda mūža ieslodzījumu Mubarakam un bijušajam iekšlietu ministram Habibam al Adli par to, ka viņi devuši rīkojumu nogalināt protestētājus pagājušā gada sākumā, apspiežot masu protestus, kuros Mubaraks tika gāzts. Taču tiesa šajās pašās apsūdzībās attaisnoja sešas bijušās augsta ranga policijas amatpersonas, atzīstot, ka tās devušas pavēles šaut uz protestētājiem nevis pēc savas iniciatīvas, bet gan pildot rīkojumus.

Mubaraks pērn 11.februārī atkāpās no Ēģiptes prezidenta amata pēc 18 dienu ilgiem masu nemieriem, kuru dalībnieki pieprasīja valdošā režīma maiņu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!