Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes prezidents Mohameds Mursi nolēmis apžēlot visus 2011.gada februārī notikušās sacelšanās dalībniekus, kuri iesaistījušies nemieros, kuru rezultātā tika gāzts bijušais valsts prezidents Hosnī Mubaraks, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

BBC atgādina, ka pērn Ēģiptē izcēlās nemieri, kuru rezultātā tika gāzts Mubaraks, kurš valstī valdīja 40 gadus.

Sociālajā tīklā ”Facebook” prezidents ir paziņojis, ka pasludināta amnestija par nodarījumiem pērn. Apžēloti ir tie, kuri notiesāti un ieslodzīti par nemieru rīkošanu, kuru mērķis ir bijusi revolūcijas atbalstīšana. Amnestija neattiecas uz pirmās pakāpes slepkavībās notiesātajiem.

Pateicoties šim prezidenta lēmumam, no ieslodzījuma tiks atbrīvoti tūkstoši cilvēku, norāda BBC. Atbrīvojamo sarakstu jāpublicē mēneša laikā.

Jau vēstīts, ka Mubaraks pērn 11.februārī atkāpās no Ēģiptes prezidenta amata pēc 18 dienu ilgiem masu nemieriem, kuru dalībnieki pieprasīja valdošā režīma maiņu.

Tiesa Kairā 2.jūnijā piesprieda mūža ieslodzījumu Mubarakam un bijušajam iekšlietu ministram Habibam al Adli par to, ka viņi devuši rīkojumu nogalināt protestētājus pagājušā gada sākumā, apspiežot masu protestus, kuros Mubaraks tika gāzts. Taču tiesa šajās pašās apsūdzībās attaisnoja sešas bijušās augsta ranga policijas amatpersonas, lai gan atzina, ka tās devušas pavēles šaut.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!