Foto: AP/Scanpix

NATO ceturtdien atzinīgi novērtēja Gruziju saistībā ar parlamenta vēlēšanām, pēc kurām prezidenta Mihaila Saakašvili partija mierīgi nodevusi varu līdzšinējās opozīcijas koalīcijai, un Ziemeļatlanijas alianses pārstāvis teica, ka Gruzija kļūst par normālu valsti .

"Tā ir zīme un demonstrējums tam, ka Gruzija kļūst par normālu valsti ‒ normālu valsti, kur valdības mainās vēlēšanu ceļā," sacīja NATO ģenerālsekretāra īpašais pārstāvis Kaukāzā un Vidusāzijā Džeimss Apathurajs.

NATO iepriekš bija nosaukusi Gruzijas parlamenta vēlēšanas 1.oktobrī par "lakmusa testu" Gruzijas centieniem iestāties Ziemeļatlantijas aliansē. "Šis tests tika nokārtots," Apathurajs sacīja preses konferencē Tbilisi.

Koalīcijas "Gruzīnu sapnis" līderis Bidzina Ivanišvili pēc tās uzvaras vēlēšanās paziņoja, ka turpinās Gruzijas centienus iestāties NATO.

Ziemeļatlantijas alianse ir apsolījusi Gruzijai uzņemšanu nenoteiktā laikā nākotnē, un Apathurajs apstiprināja šo nostāju. "NATO paliek pilnīgi uzticīga Gruzijai," viņš norādīja.

NATO vadītajā misijā Afganistānā pašlaik dien 800 Gruzijas karavīru. Ivanišvili jaunajā valdībā par aizsardzības ministru izvirzītais Iraklijs Alasanija ceturtdien paziņoja, ka Gruzija paturēs savus spēkus Afganistānā līdz NATO kaujas misijas beigām 2014.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!