Foto: AFP/Scanpix

Ēģiptes bijušais prezidents Hosni Mubaraks, kurš izcieš mūža ieslodzījumu par līdzdalību demonstrantu nogalināšanā, pēc galvas savainošanas pagājušajā nedēļā ārstēts militārajā slimnīcā Kairā, atsaucoties uz Ēģiptes valsts mediju trešdien ziņoto, vēsta raidsabiedrība BBC.

84 gadus vecais Mubaraks pagājušajā piektdienā paslīdēja un krita cietuma vannasistabā, savainojot galvu, ziņoja mediji.

Bijušais prezidents pēc paslīdēšanas ticis nogādāts uz armijas slimnīcu Kairā, atsaucoties uz avotiem drošības spēkos, vēsta aģentūra MENA. Iekšlietu ministra vietnieks ģenerālis Mohameds Ibrahims paziņoja, ka trešdien pēc rentgena procedūras Mubaraks nogādāts atpakaļ cietumā, ziņo BBC.

Veselības problēmu dēļ Mubaraks no cietuma uz slimnīcu pārvests arī iepriekš. Neilgi pēc notiesāšanas jūnijā politiķa veselības stāvoklis pasliktinājās un viņu nogādāja ārstēšanai slimnīcā.

Jau vēstīts, ka 2. jūnijā Mubarakam un bijušajam iekšlietu ministram  Habibam al Adli piesprieda mūža ieslodzījumu par to, ka viņi devuši rīkojumu nogalināt protestētājus pagājušā gada sākumā, apspiežot masu protestus, kuros Mubaraks tika gāzts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!