Foto: AFP/Scanpix

Pēc šķiršanās Itālijas politiķim Silvio Berluskoni savai bijušajai sievai būs jāmaksā uzturnauda 100 000 eiro (70 167 lati) dienā, nolēmusi Milānas tiesa. Par to piektdien vēsta raidsabiedrība "Sky News".

76 gadus vecais Berluskoni varēs paturēt 78 miljonus eiro (55 miljoni latu) vērto ģimenes māju, bet gada laikā bijušajai sievai izmaksātā naudas summa pārsniegs 36 miljonus eiro (25 miljoni latu), vēl pirms Ziemassvētkiem lēmusi tiesa. Spriedums publikai tapis zināms tikai tagad, tomēr vēl nav skaidrs, cik ilgi šie maksājumi būs jāveic, piebilst "Sky News".

Bijusī teātra aktrise Veronika Lario, kura ar Berluskoni ir precējusies kopš 1990. gada, prasību par šķiršanos iesniedza 2009. gadā. Iemesls šim lēmumam bija politiķa skandalozie piedzīvojumi, tai skaitā arī iespējamie sakari ar 18 gadu veco modeli Noemi Leticiju. 2007. gadā Lario atklātā vēstulē pauda sašutumu par vīra attieksmi.

Lario ir Berluskoni otrā sieva, viņiem ir divas meitas un dēls. Pāra romantiskās attiecības sākās vēl pirms Berluskoni šķiršanās no iepriekšējās sievas Elvīras Dalloglio.

Tiesas noteiktā naudas summa gan ir mazāka par Lario sākotnēji pieprasīto. Viņa cerēja no bijušā vīra saņemt 43 miljonus eiro (30 miljoni latu) gadā. Bijušā Itālijas premjera un bagātākā cilvēka Berluskoni bagātību žurnāls "Forbes" 2012. gadā novērtēja aptuveni 4,4 miljardu eiro (3,09 miljardi latu) apmērā.

Decembrī Berluskoni paziņoja, ka ir saderinājies ar 27 gadus veco Frančesku Paskali. Tajā pašā mēnesī politiķis paziņoja, ka varētu atkal kandidēt uz premjera amatu, no kura aizgāja 2011. gadā. Oktobrī tiesa Berluskoni par finanšu mahinācijām piesprieda četru gadu cietumsodu un aizliegumu ieņemt valsts amatus. Sods tika samazināts līdz viena gada ieslodzījumam, bet arī tas nav stājies spēkā, jo to pārsūdz politiķa advokāti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!