Foto: RIA Novosti/Scanpix
Eksperti, kas izmeklē lidmašīnas “TU-204” avāriju Vnukovas lidostā Maskavā, kurā bojā gāja pieci cilvēki, atzinuši, ka notikušais nav saistīts ar skrejceļa stāvokli, uz kura aviolaineris piezemējies, atsaucoties uz Starptautiskās Aviācijas komisijas pārstāvju teikto, pirmdien vēsta ārvalstu mediji.

Komisijas priekšsēdētājs paziņojis, ka apmēram vienu stundu un 20 minūtes pirms avārijas notikusi skrejceļa apskate Vnukovas lidostā un tas ticis notīrīts, bet 15 minūtes pēc avārijas veikti kontrolmērījumi, lai noteiktu koeficientu lidmašīnas riteņu sazobei ar skrejceļu un tas atbildis konkrētā veida lidaparāta nosēšanās prasībām.

Tāpat mēdiji vēsta, ka avarējušās "TU-204" īpašniece "Red Wings" atsākusi darbu ierastajā režīmā. Pēc sestdien notikušās avārijas tika aizkavēti trīs kompānijas reisi - divi uz Mahačkalu un viens uz Grenobli.

Jau vēstīts, ka sestdien Vnukovas lidostā avarēja lidmašīna "TU - 204", kas ielidoja no Čehijas. Avārijā bojā gāja četri un tika ievainoti vēl četri cilvēki, kuri tika ievietoti slimnīcā. Avārijas brīdī lidmašīnā, kurā ir vietas 120 cilvēkiem, atradās tikai apkalpe. Bojā sestdien gāja abi lidmašīnas piloti, bortinženieris un stjuarte, bet svētdien no gūtajām traumām mira arī otra stjuarte, tādejādi katastrofas upuru skaits pieauga līdz pieciem.

Aviokompānijas "Red Wings" lidmašīnas "TU-204" avārijas iemesls visticamāk, bijusi bremžu sistēma, kas nosēšanās brīdī nav nostrādājusi, atsaucoties uz avotiem ārkārtas situāciju seku likvidācijas štābā Krievijā, vēsta ārvalstu mediji. Ir izvirzītas vairākas versijas par varbūtējiem katastrofas iemesliem - tehniskas problēmas un sarežģītie laika apstākļi, kā arī netiek izslēgts cilvēciskais faktors.

Avārija notika ap plkst.16:45 pēc Maskavas laika.

Nosēšanās laikā lidmašīna nobrauca no skrejceļa, ietriecās lidostas nožogojumā, sadalījās trīs daļās un aizdegās.

Daļa no lidmašīnas bloķēja Kijevas šoseju, tādējādi radot pamatīgus satiksmes sastrēgumus un vairākām stundām. Ugunsgrēku izdevās ātri likvidēt, bet aptuveni 20 reisi no Vnukovas tika novirzīti uz Šeremetjevas lidostu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!