Foto: F64

Latvija, Lietuva un Igaunija šobrīd plāno pirmo kopīgo zāļu iepirkumu, kurā valstis iegādātos vakcīnas 2014.-2016.gadam, informēja Nacionālajā veselības dienestā.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja NVD dienesta pārstāve Laura Lapiņa, pašlaik Latvijas puses sagatavotais kopīgā iepirkuma nolikums ir nosūtīts Igaunijai un Lietuvai, un tiek gaidīti kaimiņvalstu pārstāvju komentāri.

Iepirkuma summu un konkrētus medikamentus Lapiņa atteicās nosaukt, piebilstot, ka precīza informācija par konkrētām vakcīnām un skaitu būs zināma tikai pēc iepirkuma nolikuma apstiprināšanas. 2012.gada maijā NVD ziņoja, ka pirmais Baltijas valstu kopīgais iepirkums veselības aprūpes jomā būšot tuberkulozes un divu difterijas vakcīnu iepirkums.

Kā ziņots, pērnā gada 2.maijā parakstīts Baltijas valstu partnerības līgums par vienotiem zāļu un medicīnas ierīču iepirkumiem un centralizēti iepērkamo zāļu un medicīnas ierīču aizdošanu.

Galvenais šī līguma mērķis ir veicināt vienotus zāļu un medicīnas ierīču iepirkumus, tādējādi samazinot valstu izdevumus šajos iepirkumos, kā arī nodrošinot centralizēti iepērkamo zāļu un medicīnas ierīču pieejamības nepārtrauktību.

Līgums ir noslēgts uz nenoteiktu laiku, un tam var pievienoties arī citas Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas valstis. Interesi par to jau izrādījusi Norvēģija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!