Foto: AFP/Scanpix

Venecuēlas prezidents Ugo Čavess, kurš atrodas slimnīcā Kubā, ir izveseļojies no elpceļu infekcijas, ar kuru viņš saslima pēc viņam pagājušajā mēnesī veiktās vēža operācijas, paziņojis Venecuēlas sakaru ministrs Ernesto Viljegass.

"Elpceļu infekcija ir pārvarēta, lai gan [Čavesam] vēl ir elpošanas grūtības, kas tiek atbilstoši ārstētas," Viljegass sestdien teica žurnālistiem Čīles galvaspilsētā Santjago, kur viņš ieradies uz Eiropas Savienības un Latīņamerikas samitu.

"Četrdesmit piecas dienas pēc operācijas, kuras nolūks bija izoperēt ļaundabīgu audzēju iegurnī" Čavesa stāvoklis kopumā ir "labvēlīgs", sacīja Venecuēlas sakaru ministrs.

58 gadus vecā Čavesa veselības stāvokļa dēļ uz nenoteiktu laiku viņa inaugurācija prezidenta amatā uz kārtējo amata termiņu, kas bija paredzēta 10.janvārī. 7.oktobrī Čavess tika pārvēlēts prezidenta amatā, neskatoties uz viņa ilgstošo cīņu ar vēzi un spēcīgo opozīciju viņa 14 gadus ilgušajai valdīšanai Venecuēlā.

Vēzis Venecuēlas prezidentam tika diagnosticēts 2011.gadā. Viņam Kubā ir veiktas četras operācijas, no tām pēdējā - 2012.gada 11.decembrī. Viņš Kubā ir izgājis daudzus ķīmijterapijas un radiācijas terapijas kursus. Čavess neatklāj, kāds vēzis viņam ir, bet ASV laikraksts "Wall Street Journal" ziņoja, ka tas ir resnās zarnas vēzis.

2012.gada jūnija sākumā Čavess paziņoja, ka rentgena un magnētiskās rezonanses pārbaudēs konstatēts, ka pēc radioterapijas Kubā viņam vairs neesot vēzis. Dažas dienas pēc tam viņš reģistrējās par kandidātu 7.oktobrī paredzētajām prezidenta vēlēšanām, kurās tika ievēlēts uz jaunu termiņu no 2013. līdz 2019.gadam.

Čavess ir Venecuēlas prezidents kopš 1999.gada. Viņš īsteno kreisi populistisku politiku, ko viņš dēvē par sociālistisku revolūciju, to finansējot no ienākumiem par Venecuēlas naftas eksportu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!