Foto: AP/Scanpix
Krievijas Ārlietu ministrija otrdien paziņojusi, kas saskaņā ar tās rīcībā esošo informāciju Sīrijas nemiernieki izmantojuši ķīmiskos ieročus, kā rezultātā Alepo provincē nogalināti 16 cilvēki, bet 100 guvuši ievainojumus.

"Saskaņā ar informāciju, kuru saņemam no Damaskas, 19.marta agrā rītā Alepo provincē bijis ķīmisko ieroču lietošanas gadījums no sīriešu opozīcijas puses," teikts ministrijas paziņojumā.

No paziņojuma nekļūst skaidrs, vai šī informācija saņemta no pašu krievu avotiem vai arī to sniegusi Sīrijas valdība, kuru pašu nemiernieki vaino ķīmisko ieroču izmantošanā.

Krievija paudusi "nopietnu satraukumu" par masu iznīcināšanas ieroču nonākšanu nemiernieku rokās, norādot, ka tas "vēl vairāk sarežģī situāciju".

Paziņojumā kārtējo reizi visas konfliktā iesaistītās puses aicinātas atteikties no vardarbības un sēsties pie sarunu galda.

Krievija joprojām tiek uzskatīta par vienu no tuvākajiem Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīma sabiedrotajiem, un Maskava jau trīs reizes bloķējusi ANO Drošības padomes rezolūcijas pieņemšanu Sīrijas jautājumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!