Foto: AFP/Scanpix

Grieķijas policija ir apturējusi galēji labējās parijas "Zelta rītausma" organizēto tikai grieķiem paredzētās pārtikas izdali Atēnu galvenajā laukumā, otrdien vēsta raidsabiedrība BBC.

Kravas automašīnā atvestās pārtikas izdalīšanu Sintagmas laukumā pie parlamenta ēkas policija novērsusi pielietojot asaru gāzi. Pilsētas mērs Giorgos Kaminis norādīja, ka neviens nevarēs šādiem mērķiem izmantot pilsētas galveno laukumu.

Policijas panākumus mērs nosauca par "demokrātiskās valsts uzvaru". Partijas aktīvisti esot paspējuši izdalīt daļu pārtikas pirms policijas ierašanās, bet vēlāk to turpinājuši darīt citur pilsētā.

"Zelta rītausma", kas no nomaļu organizācijas ir kļuvusi par piekto lielāko valsts partiju, akciju organizēja par godu grieķu pareizticīgo Lieldienām, kas būs šīs nedēļas nogalē. Iepriekš šādos pasākumos pret imigrantiem nosakņotās partijas aktīvisti pirms pārtikas pakas izsniegšanas prasījuši saņēmējam uzrādīt personas dokumentus, kas apliecina grieķu tautību, skaidro BBC.

Grieķijas amatpersonas pagātnē ir saņēmušas pārmetumus par nevēršanos pret naida noziegumiem un uzbrukumiem, kas vērsti pret imigrantiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!