Foto: AP/Scanpix

Venecuēla pagarinājusi savu piedāvājumu piešķirt politisko patvērumu bijušajam ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbiniekam Edvardam Snoudenam, bet joprojām nav saņēmusi nekādu ziņu no viņa, sestdien paziņojis Venecuēlas ārlietu ministrs Eliass Hosē Haua Milano.

Ministrs norādīja, ka Venecuēlai arī jāsazinās ar Krievijas valdību un jānoskaidro Maskavas viedoklis, jo par slepenas informācijas izpaušanu meklētais Snoudens pašreiz atrodas Krievijā.

Jau ziņots, ka Snoudens pirmdien jau 16.dienu spiests pavadīt Maskavas lidostas tranzītzonā.

Snoudenam politisko patvērumu piedāvājušas trīs Latīņamerikas valstis - Bolīvija, Venecuēla un Nikaragva. Tomēr Snoudena iespējas ir ierobežotas, jo visi lidojumi uz Latīņamerikas valstīm no Maskavas Šeremetjevas lidostas tiek veikti caur Kubu, kas šajā skandālā nav izrādījusi skaidru nostāju.

Nikaragvai nosūtītajā politiskā patvērumu lūgumā Snoudens salīdzināja savu gadījumu ar interneta vietnes "WikiLeaks" dibinātāja Džūljena Asanža lietu.

Snoudens norādīja, ka jau pastāv starptautisks precedents patvēruma piešķiršanai personai, kas nonākusi tādā situācijā kā viņš, un apgalvoja, ka ASV uzsāktais tiesas process pret karavīru Bredliju Meningu, kurš nodeva tīmekļa projektam "WikiLeaks" lielu daudzumu ASV slepeno dokumentu, skaidri parāda, kas notiktu ar viņu, ja viņš atgrieztos Savienotajās Valstīs.

"Maz ticams, ka es saņemtu taisnīgu tiesu un pienācīgu apiešanos pirms tiesas, un man, visticamāk, draudētu mūža ieslodzījums vai pat nāve," norādīja Snoudens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!