Foto: AFP/Scanpix

Vismaz astoņi cilvēki, tai skaitā četri policisti un divi karavīri nogalināti separātistu kaujinieku uzbrukumā policijas iecirknim un armijas nometnei Indijas kontrolētajā Kašmīras daļā, vēsta telekanāls "Al Jazeera".

Vispirms "trīs vai četri" Indijas karavīru formās tērpti vīrieši uzbrukuši policijas iecirknim. Pēc tam kaujinieki nolaupījuši kravas automašīnu un devušies uz 25 kilometrus attālo armijas nometni.

Pieci karavīri ceturtdien notikušajās sadursmēs guvuši smagus ievainojumus, informē policija. Bojā gājuši arī divi kaujinieki.

"Viņi pameta kravas automašīnu uz valsts nozīmes automaģistrāles un, iespējams, paņēma citu transportlīdzekli, un uzbruka armijas nometnei Sambā," pastāstīja augsta ranga vietējais policijas darbinieks Radžešs Kumars.

Neviens nemiernieku grupējums vēl nav uzņēmies atbildību par uzbrukumu.

Uzbrukums noticis reģionā 350 kilometrus uz dienvidiem no Šrīnagaras – galvenās pilsētās Indijas kontrolētajā Kašmīras daļā.

Kašmīrā, uz kuru pretendē gan Indija, gan Pakistāna, kopš 1989. gada vērojama bruņota pretošanās Indijas pārvaldei. Vardarbība reģionā ir mazinājusies kopš tās augstākā punkta deviņdesmitajos gados, tomēr tās cēloņi joprojām nav atrisināti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!