Foto: Reuters/Scanpix
Mēs visi esam pret Eiropas Padomju Savienību, ļoti lielā mērā pret suverenitātes zaudēšanu un līdz ar to - pret demokrātijas sabrukumu mūsu valstīs, intervijā "Euranet Plus" ziņu aģentūrai atklājusi Francijas Nacionālās frontes vadītāja un Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Marina Lepēna, ziņo Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio vienotais ziņu portāls lsm.lv

"Es domāju, ka mēs visi esam pret Eiropas Padomju Savienību, ļoti lielā mērā pret suverenitātes zaudēšanu un līdz ar to - pret demokrātijas sabrukumu mūsu valstīs. Mēs esam ļoti vienoti jautājumā par mūsu identitātes saglabāšanu, cīņu pret imigrāciju, ko mēs uzskatam par pārāk lielu, un pret to, ka Eiropas Savienība neatļauj mums izvēlēties un regulēt ikdienu. Mēs arī saskaramies - un mēs cīnāmies - ar ekonomisko sistēmu, kura neatļauj valstīm izvēlēties, kā sevi pārvaldīt, lemt par to, kādi likumprojekti tiek ieviesti," intervijā norādījusi Lepēna.

"Tā (Eiropas Savienība) ir anomālija viena vienkārša iemesla dēļ: 95% pasaules valstu ir sava valūta un 95% valstu ir suverenitāte," komentēja politiķe. 

"Šīs impērijas izveidošanas mērķis - un kā mēs zinām, impērijas parasti piemeklē nelabais gals -, ir uzsūkt dažādus iedzīvotājus un izveidot savdabīgu politisko organizāciju ne vien bez iedzīvotāju piekrišanas, bet arī pret viņu uzskatiem, kā tas, acīmredzot, bija Francijas gadījumā. Francūži referendumā balsoja pret Eiropas konstitūciju un tomēr, ļaunprātīgi izmantojot dienesta stāvokli, senatori un deputāti no abām pusēm centās viņiem uzspiest šo Eiropas konstitūciju. Mēs esam pret Eiropas Savienības tiesībām šādi rīkoties un pašsaprotami rīkosim referendumu, tiklīdz tas būs iespējams. Jebkurā gadījumā, ja man būs iespējams, tad es to rīkošu Francijā. Referendumu par Eiropas Savienību. Lai francūži var godīgi pateikt, ko viņi domā par struktūru, kas uzkrāj kļūdas. Galu galā, mums ir jābūt godīgiem. Eiroskepticisms nekad nav bijis tik augstā līmenī, kā pašreiz. Ekonomiskie rezultāti ir nožēlojami. Tas ir vienīgais reģions pasaulē, kurš joprojām - piecus gadus pēc ekonomiskās krīzes - atrodas recesijā. Milzīgs bezdarbs un nabadzība...te patiešām nav par ko priecāties," uzsvērusi Lepēna.

1968.gadā dzimusī Eiropas Parlamenta deputāte Marina Lepēna ir franču politiķe, labējās partijas "Nacionālā fronte" līdere.Lepēna ir ilggadīgā franču nacionālistu līdera Žana Marī Lepēna meita.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!