Foto: Scanpix
Reaģējot uz ziņām, ka Sahāras tuksnesī atrastas 92 no slāpēm mirušu bēgļu mirstīgās atliekas, Nigēra paziņojusi, ka slēgs nelegālo imigrantu nometnes.

Visi, kas iesaistīti nelegālo imigrantu kontrabandā, tiks "bargi sodīti", uzsvērusi valdība.

Kā ziņots, Sahāras tuksnesī Nigērā līdz trešdienai tika atrastas 92 bēgļu mirstīgās atliekas. Starp mirušajiem bija 33 sievietes, septiņi vīrieši un 52 bērni.

Bēgļi nomiruši no slāpēm vien dažus kilometrus no sava galamērķa - robežas ar Alžīriju.

Visi šie bēgļi dzīvību zaudējuši oktobra sākumā, nesekmīgi cenšoties nokļūt Alžīrijā, uz kurieni ceļā bija devušies septembra beigās.

21 cilvēkam izdevies izdzīvot, bet vēl 19 spējuši sasniegt Alžīriju, taču viņi nosūtīti atpakaļ uz Nigēru.

Nigēra ir viena no pasaulē nabadzīgākajām valstīm, taču caur to ved galvenais nelegālo imigrantu maršruts ceļā no Subsahāras Āfrikas uz Eiropu.
Nigēras valdība tagad grasās slēgt visas nelikumīgās nelegālo imigrantu nometnes, kas atrodas valsts ziemeļos un kurās, kā tiek lēsts, šobrīd atrodas vismaz 5000 cilvēku.

To iemītnieki tiks nodoti starptautiskajām palīdzības organizācijām, bet cilvēku kontrabandisti tiks saukti tiesas priekšā, teikts televīzijā nolasītajā paziņojumā.

Starptautiskās Migrācijas organizācijas Nigēras birojs valdības lēmumu novērtējis atzinīgi, taču brīdinājis, ka nelegālie imigranti var tikt repatriēti vienīgi brīvprātīgā kārtā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!