Foto: Reuters/Scanpix
Ukrainas opozīcijas aktīvisti ar automašīnām nobloķējuši milicijas specvienības "Berkut" bāzi Kijevā, kā arī armijas bāzi Vasiļkivā, netālu no galvaspilsētas, vēsta aktīvistu pārstāvji.

Kā redzams videomateriālā, kas ievietots sociālajā tīklā "Facebook", aptuveni desmit automašīnas apstājušās pie "Berkut" bāzes vārtiem galvaspilsētas Červonozorjanija prospektā un kādu laiku signalizējuši ar taurēm.

Protestētāji nobloķējuši arī vārtus armijas bāzei, kas atrodas Vasiļivkas Aviācijas koledžas teritorijā.

Šajā armijas bāzē esot 33 autobusi ar īpašo karaspēka daļu karavīriem, kuriem plānots doties uz Kijevas Neatkarības laukumu - protestu kustības epicentru.

"Tikko beidzās sarunas ar armijas garnizona komandieri ģenerālmajoru Arkādiju Vašutinu. Viņš deva vārdu, ka nepielietos pret mums spēku un nosargās akciju no "tituškām" [agresīviem huligāniem, kas tiek iesaistīti protesta akciju apspiešanā], jo garnizona vadība arī nav ieinteresēta provokācijās," sacīja vietējais iedzīvotājs, kurš iesaistījies armijas daļas blokādē.

Akcijas dalībnieki aicina līdzpilsoņus piedalīties protestos, kā arī lūdz sniegt palīdzību tējas un sviestmaižu veidā.

Ukrainas eirointegrācijas piekritēju masveida akcijas Kijevā un citās Ukrainas pilsētās sākās 21.novembrī, kad valdība paziņoja, ka tā pārtrauc gatavošanos asociācijas līguma parakstīšanai ar ES.
Svētdien Kijevā protesta akcijā piedalījās pusmiljons cilvēku. Tā noslēdzās ar plašām protestētāju un milicijas sadursmēm. Protesta akcijas Kijevā turpinājās arī trešdien.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!