Foto: EPA/LETA

Ziemeļkorejas diktatora Kima Čenuna brāļadēls Kims Hansols, kurš patlaban mācās universitātē Havrā, Francijā, atrodas augstskolas pilsētiņas teritorijā un viņu pastāvīgi apsargā policija.

Policisti pavada jaunieti universitātes pilsētiņā un cenšas viņu pasargāt no Dienvidkorejas mediju pārliekās uzmanības.

Iepriekš medijos bija parādījušās ziņas, ka Kims Hansols divas dienas pēc tam, kad Ziemeļkorejas diktatora tēvocim Džanam Sonthēkam tika izpildīts nāvessods, esot pazudis no augstskolas teritorijas, bet no jaunieša pastkastītes kopmītnēs esot noņemts viņa uzvārds.

Kļuvis zināms, ka uzvārda aizvākšana no pastkastītes esot paša jaunieša iniciatīva.

Vairāki mediji vēstīja, ka jaunieša pazušana no universitātes un viņa vārda noņemšana no pastkastītes esot piesardzības pasākumi, kas tikuši īstenoti, ņemot vērā notikumus viņa dzimtenē.

19 gadus vecais Kims Hansols ir dzimis Phenjanā, bet dzīves lielāko daļu pavadījis ārzemēs. Vidējo izglītību viņš ir ieguvis Bosnijā, bet vēlāk mācību dēļ pārcēlies uz Franciju.

Intervijā 2012.gadā viņš savu augsti stāvošo tēvabrāli uzdrīkstējās nodēvēt par "diktatoru".

Piektdien Ziemeļkorejas ziņu aģentūra KCNA pavēstīja, ka diktatora Kima Čenuna ietekmīgajam tēvocim Džanam Sonthēkam izpildīts nāvessods.

KCNA informēja, ka Džanam nāvessods izpildīts ceturtdien neilgi pēc īpašas karatiesas sēdes.

Phenjana 9.decembrī apstiprināja, ka Džans, kurš varas hierarhijā "de facto" ieņēma otro vietu, padzīts no visiem augstajiem amatiem un arestēts. Valsts televīzija pārraidīja sižetu, kurā pazemoto Džanu arestē cilvēki uniformās.

Atbilstoši ziņu aģentūras KCNA versijai Džans esot bijis korumpants, narkomāns un brunču mednieks, turklāt valdošajā partijā centies izveidot savu frakciju.

Atbilstoši ekspertu vērtējumam Džans nelaiķa līdera Kima Čenira slimības laikā un pēc viņa nāves faktiski pārvaldījis izolēto komunistu valsti. Džans bija precējies ar Kima Čenira māsu Kimu Gjonhi.

Džans ieņēma Nacionālās aizsardzības komisijas vicepriekšsēdētāja amatu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!