Foto: Reuters/Scanpix

Ukrainas policija aizdomās par opozīcijas aktīvistes un žurnālistes Tatjanas Čornovilas piekaušanu ir aizturējusi trīs personas, vēsta raidsabiedrība BBC. Pirms tam mediji ziņoja, ka policija arestējusi divus aizdomās turamos.

Aizdomās turamajiem draud apsūdzības smagu miesas bojājumu nodarīšanā, kas ir daudz nopietnākas apsūdzības par iepriekš piesaukto huligānismu.

Līdz šim sabiedrībai atklāts tikai viena aizdomās turamā vārds – 29 gadus vecs Kijevas iedzīvotājs Sergejs Kotenko.

Uzbrukums žurnālistei notika naktī uz trešdienu, kad jau ilgāk par mēnesi Ukrainā turpinās pret valdību vērstie protesti. Uzbrucēji ar automašīnu nobloķēja ceļu aktīvistes mašīnai, izrāva sievieti no salona un piekāva. Uzbrukumu Čornovila saista ar savu darbu pētnieciskajā žurnālistikā.

Nule kā izdevumā "Ukrainska Pravda" bija publicēta Čornovilas fotoreportāža "Šeit dzīvo bende! Iekšlietu ministra Vitālija Zaharčenko īpašums". Publikācijā bija vēstīts par ēku kompleksu, kas patlaban tiek būvēts un kas esot paredzēts iekšlietu ministram.

Žurnāliste Ukrainas privātajam ziņu kanālam "5 Kanal" pastāstīja, ka viņai ceļu nobloķēja apvidus automašīna. Tad no tās izkāpis vīrietis un izsitis sievietes automašīnas sānu logu.

"Es sāku skriet. Viņi mani noķēra un es saņēmu sitienu pa galvu. Kādā brīdī es atguvu samaņu un viņi sita man pa galvu," stāsta Čornovila.

Ceturtdien, nosodot žurnālistes piekaušanu, simtiem cilvēku pulcējās protestā pie Iekšlietu ministrijas Kijevā.

Uzbrukumi opozīcijas aktīvistiem Ukrainā notikuši arī pirms tam. Otrdien Harkovā piekauts un sadurts kāds vīrietis, kurš piedalījies pret valdību vērstajos protestos, norāda BBC.

Jau vēstīts, ka novembra beigās Viļņā notikušajā Austrumu partnerības samitā Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs neparakstīja asociācijas līgumu ar ES, un kopš tā brīža Kijevā norisinās opozīcijas protesta akcijas.

Starptautiskās politikas eksperti un daudzi ārvalstu diplomāti ir pārliecināti, ka šī Ukrainai ir izšķiroša cīņa par to, vai saistīt savu nākotni ar Eiropu un Rietumu vērtībām, vai arī palikt Krievijas ietekmes zonā, kura cer uz Kijevas dalību Kremļa iniciētajā Muitas savienībā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!