Foto: AFP/Scanpix
Eiropas Parlamenta (EP) deputāte Ulrika Lunačeka, kura otrdien EP uzstājās ar ziņojumu par homofobiju Eiropā un nepieciešamību to apkarot, saņēmusi ap 41 000 uzstājīgu, skaidrojošu un lūdzošu vēstuļu no konservatīvākiem prātiem, kas lūguši ziņojumu nemaz neveidot.

Jau ziņots, ka EP atbalstījis Eiropas Savienības (ES) "ceļa karti" cīņai pret homofobiju, kā arī diskrimināciju, balstoties uz cilvēka seksuālo orientāciju.

Lunačeka intervijā "Euobserver" atklāj, ka pirms uzstāšanās ar ziņojumu tikusi uzlauzta viņas interneta mājas lapa. "Var gadīties, kā tā pavisam nav sagadīšanās," sacīja EP deputāte.

Lunačeka arī pirms uzstāšanās esot saņēmusi ap 41 000 e-pasta vēstuļu, kurās lūgts ziņojumu nemaz neizskatīt. Dažas dienas pirms EP sēdes tās esot pat sūtītas ar ātrumu 18 vēstules minūtē.

"Tādu cīņu pret ziņojumu, kas pamatā sevī ietver cilvēku tiesības mīlēt un dzīvot mierīgi savas dzīves bez bailēm, es tiešām negaidīju," norāda EP deputāte no Austrijas.

Deputāti, par spīti ievērojamajam spiedienam rezolūciju EP sēdē nemaz neskatīt, šo iniciatīvu atbalstīja, balsojot ar 394 balsīm "par" un 176 balsīm "pret".

ES Pamattiesību aģentūra 2013. gadā veiktajā pētījumā atklāja, ka 47% no gejiem, lesbietēm, biseksuāļiem un transpersonām pēdējo piecu gadu laikā izjutuši diskrimināciju vai tikuši aizskarti, bet 26% saskārušies ar fiziskiem uzbrukumiem vai vardarbības draudiem. Šī statistika arī lielā mērā ir par pamatu trauksmei Briseles un Strasbūras gaiteņos.

Līdz šim jau desmit reizes Eiroparlamentā deputāti bija centušies radīt šādu rezolūciju, Lunačekas ziņojums ir pirmais veiksmīgais gadījums, kad to arī izdodas paveikt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!