Foto: AFP/Scanpix

Ukrainas iekšlietu ministrs Vitālijs Zaharčenko ceturtdien mudināja "ekstrēmistus labprātīgi nolikt ieročus un atgriezties pie miermīlīgiem protestiem", savukārt opozīcijas līderi tiek aicināti norobežoties no radikāļiem.

"Iekšlietu ministrija no ekstrēmistiem pieprasa labprātīgu ieroču nolikšanu un atgriešanos pie miermīlīgiem protestiem. Savukārt līderi un opozīcijas pārstāvji, kuri spējīgi novērtēt situāciju, tiek aicināti norobežoties no radikāļiem un vairs neatbalstīt tos," teikts paziņojumā.

Jau vēstīts, ka Zaharčenko parakstījis pavēli izsniegt likumsargiem kaujas ieročus un atļāvis tos pielietot, teikts paziņojumā, kas ceturtdien publicēts Iekšlietu ministrijas mājaslapā.

"Ukrainas drošības dienesta Terorisma apkarošanas centra darba ietvaros esmu parakstījis sekojošas pavēles - likumsargiem tiek izsniegti kaujas ieroči, un tie tiks pielietoti atbilstoši Ukrainas likumam "Par miliciju"," teikts paziņojumā.

Iepriekš tiesībsargājošo struktūru darbiniekiem bija atļauts pielietot ieročus pašaizsardzības nolūkā.

Ukrainas drošības dienests saistībā ar situācijas saasināšanos trešdien vakarā pieņēma lēmumu par terorisma apkarošanas operācijas uzsākšanu.

Kopš otrdienas, kad Kijevā izraisījās iepriekš nepieredzēti asiņainas un vardarbīgas sadursmes, dzīvību zaudējuši vairāki desmiti cilvēku.

Atsevišķi mediji ziņo, ka tikai ceturtdien vien protestu epicentrā Kijevas Neatkarības laukumā dzīvību zaudējuši 60 cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!