Neilgi pēc  Krievijas valsts finansētā TV kanāla "Russia Today" ( RT)  raidījumu vadītājas Abijas Martinas sensacionālās rīcības, nosodot Krievijas agresiju pret Ukrainu, vēl viena minētā Krievijas propagandas TV kanāla žurnāliste uzdrīkstējusies paust savu personisko viedokli par notikumiem Ukrainā. Amerikāņu ziņu diktore Liza Vāla atkāpusies no amata tiešajā ēterā, norādot, ka negrasās strādāt medijā, kas attaisno Putina politiku.

Vāla atkāpās no saviem darba pienākumiem tiešajā ēterā, minēdama, ka šādā medija viņa nevar strādāt. Žurnāliste norādīja uz personisku saistību un pieredzi pret krievu agresiju, proti, viņas pašas vecvecāki 1956.gadā emigrēja no Ungārijas uz ASV, Padomju varas represiju dēļ.

"Esmu lepna būt amerikāniete un ticu patiesības izgaismošanai. Tieši tāpēc pēc tieši šīs pārraides es atkāpjos no saviem darba pienākumiem," tiešajā ēterā norādīja Vāla.

Reaģējot uz žurnālistes rīcību, telekanāla vadība nāca klajā ar paziņojumu, ka Vālas rīcība esot neprofesionāla. Gadījumos, kad žurnālists nepiekrīt redakcijas pozīcijai, jautājums RT tiekot pārrunāts profesionāli starp žurnālistu un redaktoriem, norāda RT. "Taču rīcība, ko izvēlējas Vāla, tas nav nekas vairāk kā tikai pašreklāmas triks," minēts paziņojumā.

RT ir pirmais Krievijas starptautisko ziņu telekanāls, kas 2005.gadā izveidots pēc līdzīga stila kā CNN un BBC. Kanāls ir Krievijas valsts finansēts, tā uzdevums ir atraktīvā veidā veidot ziņas, ņemot vērā Krievijas valsts skatījumu uz globālo pasaules kārtību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!