Foto: AFP/Scanpix

Irānas tiesa lēmusi, ka vienam no sociālā tīkla "Facebook" dibinātājiem Markam Zakerbergam ir jāstājas Irānas tiesas priekšā, lai atbildētu par apsūdzībām privātās dzīves tiesību pārkāpšanā.

Pretenzijas pret pasaulē lielākā sociālā tīkla vadītāju saistītas ar diviem tā pielikumiem - "Instagram" un "WhatsApp", kuri līdz šim Irānā - valstī, kurā jau vairākus gadus ir aizliegti dažādi interneta resursi, - vēl nav bloķēti.

Kā ziņo aģentūra "Reuters", šādu lēmumu tiesnesis pieņēmis, kad izskatījis vairākas Irānas iedzīvotāju prasības šajā sakarā. Šajās prasībās cilvēki apgalvo, ka abos minētajos mobilajos servisos tiek pārkāptas viņu tiesības uz privātās dzīves neaizskaramību Irānas teritorijā.

"Saskaņā ar tiesas lēmumu kompānijas "Facebook" cionistu direktoram un viņa advokātam ir jāierodas tiesā, lai sevi aizstāvētu vai arī izmaksātu iespējamās kompensācijas," teicis Islāma republikas Komunikācijas ministrijas pārstāvis, dodot mājienu uz Zakerberga izcelsmi.

Visticamāk, ka Zakerbergs uz tiesu neieradīsies, un arī piespiest viņu atbraukt uz Irānu nav iespējams - Teherānai vienkārši nav tiesiska pamata pieprasīt no ASV Zakerberga ekstradīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!