Janvārī paredzētās vispārējās vēlēšanas Palestīnas pašpārvaldes teritorijā tiek atliktas uz nenoteiktu laiku, jo Izraēla ir no jauna okupējusi Jordānas rietumkrasta pilsētas, svētdien nolēma Palestīnas pašpārvaldes valdība.
"Ir neiespējami sarīkot vēlēšanas 20.janvārī," pēc valdības sēdes Jordānas Rietumkrasta pilsētā Rāmallāhā aģentūrai "Reuters" sacīja valdības loceklis Saebs Erakats, kurš vada palestīniešu delegāciju sarunām ar Izraēlu.

Valdības paziņojumā teikts, ka "vēlēšanas notiks nekavējoties pēc okupācijas spēku atvilkšanas", kad tiks atjaunots stāvoklis, kāds bija pirms palestīniešu sacelšanās sākuma 2000.gada septembrī.

Šā gada septembrī, pakļaujoties pašmāju un starptautiskās sabiedrība spiedienam, Palestīnas pašpārvaldes prezidents Jasirs Arafats paziņoja par vēlēšanu rīkošanu, lai tuvotos mērķim izveidot palestīniešu valsti.

Līdz šim vienīgās vēlēšanas Palestīnas pašpārvaldes teritorija notikušas 1996.gadā. Izraēla ieveda karaspēku Jordānas rietumkrasta pilsētās pēc palestīniešu teroristu pašnāvnieku sarīkotajiem sprādzieniem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!